Servis in testiranje hidravličnega orodja Weber Rescue

 

Letni servis naprave (neobvezni)

Po vsaki uporabi, najmanj pa enkrat letno je priporočljivo izvesti optični pregled naprave in vseh njenih delov ter komponent. Redni letni servis oziroma pregled ni obvezen, je pa priporočljiv sploh v primeru ko je orodje dnevno v uporabi ali pa smatrate da je poškodovano oziroma ne deluje pravilno. Vizualni pregled lahko izvajajo samo strokovno usposobljene osebe.

 

Triletni servis naprave (obvezni predpis po GUV-G 9102​)

Vsaka tri leta oziroma po potrebi tudi prej, predvsem v primerih da dvomite v varnost naprave ali njenih delov, se mora izvesti pregled naprave na pooblaščenem servisu. Izvede se vizualni pregled naprave, meritve, pregled delovanja orodja ter zamenja se hidravlično olje v kompletnem sistemu.S tem naprava ohranja standard dvosmerne hidravlične opreme za gasilsko reševalne enote EN 13204.

 

Desetletni servis oziroma generalni servis (obvezni)

Pri desetletnemu servisu oziroma generalnem servisu je obvezna menjava vseh hidravličnih cevi in tesnil. Proizvajalec jamči brezhibno delovanje visokotlačnih cevi ob pravilni uporabi do 10 let. Menjava cevi je obvezna ne glede na to koliko časa je orodje v obdobju desetih let delovalo. Hidravlično olje, ki se nahaja v ceveh je rahlo agresivno in vpliva na jekleno pletenico, ki se nahaja v cevi. Po desetih letih zardi agresivnosti olja in trenja v ceveh, proizvajalec cevi ne jamči več zdržljivosti tlaka 700 bar. V primeru poškodbe cevi lahko pride do hujših telesnih poškodb.

 

V kolikor opazite nepravilno delovanje orodja ali puščanje hidravličnega olja, takšno orodje ni več primerno za uporabo in ga je potrebno nujno pregledati s strani pooblaščene osebe. V kolikor se na hidravličnih ceveh opazi vizualna poškodba, takšno orodje ni več primerno za uporabo in ga mora pregledati pooblaščena oseba. Pri poškodovanih hidravličnih ceveh obstaja nevarnost uhajanja hidravličnega olja pod visokim tlakom oziroma pri pretrganih ceveh obstaja nevarnost opletajočih cevi, ker je tlak v sistemu 630 bar oziroma 700 bar lahko to privede do hujših telesnih poškodb.

 

 

Servisni obrazec Weber Rescue

1. Ime in priimek

2. Kontaktna številka

3. Elektronski naslov

4. Organizacija

Gasilska enota oziroma podjetje

5. Model orodja Weber Rescue

Vpišete lahko več kosov orodja 

6. Serijska številka orodja

Vpišete lahko več kosov orodja

7. Leto izdelave

Vpišete lahko več kosov orodja

8. Vrsta storitve

9. Garancija

10. Dodaj komentar

Podrobnejši opis želene storitve oziroma napake 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih